Romana | English | Deutsch
 
 
Acasa Atractii in zona Cazare Imagini Contact
 
 
 

Rezervatia Pietrele Doamnei - Rarau
Raraul a tesut īn jurul sau de-a lungul veacurilor, sute de legende si povesti. Un sejur la Pietrele Doamnei este o experienta de neuitat, atāt pentru drumetul "clasic" cāt si pentru cel pasionat de sporturi extreme sau off-road.

Varful Giumalau
In partea centrala a masivului muntos se afla varful Giumalau (1857 m) din care se desprind spre nord - vest si sud interfluvii plate secundare in lungul carora apar poduri netede la 1000 - 1200 m si 1350 -1450 m. Ele se termina spre Vaile Bistritei si Putna prin versanti cu panta mare.

Valea Bistritei
Este cel mai bine pastrat colt al Romaniei, la o distanta confortabila pentru petrecerea unui weekend relaxant de orase ca Iasi, Suceava, Botosani, Piatra Neamt si chiar Vatra Dornei sau Campulung (mult afectate de trafic si urbanizare). Aerul din zona este permanent improspatat de curentii de aer de pe cursul Bistritei imbibati cu miros de cetina si iarba verde.Harta zonei
Poate fi downloadata in format mare de aici.info@rarau.ro
 
Zonele cele mai frecvent cautate sunt

Pietrele Doamnei - ce ofera un relief ruiniform alcatuit dintr-un ansamblu de turnuri din calcare mezozoice incrustate cu corali si amoniti cu inaltimi de la sub 10 m la peste 70 m incojurat de o masa de grohotisuri ce au dimensiuni variabile. Ele sunt rezultate prin fragmentare (inghet - dezghet) a unui varf calcaros. Aici se gasesc numeroase trasee de alpinism.
asemanatoare cu Pietrele Doamnei doar cu dimensiuni mult mai mici sunt Pietrele Buhei, rezervatie geologica si geomorfologica situata pe valea izvorului alb martor calcaros de eroziune cu suprafata de 2 ha.
Varful Rarau este renumit pentru abrupturi si panorama larg deschisa;
Varful Popchii Raraului, Piatra Soimului - cu reilef de turnuri, rezervatie geologica si Piatra Zimbrului un imens perete abrupt in calcare.
Cheile Moara Dracului format din calcare si dolomite Cheile au o lungime de 60 -70 m o latime medie de 4 - 5 m, pereti inalti si numeroase surplombe.
Pestera cu Lilieci - de pe fundul unui aven cu dimensiuni mari este situata la aproximativ 1 km nord de Piertrele Doamnei ;
Cheile Bistritei de la Zugreni este format din cc. 1,5 km de vale ingusta cu versanti abrupti. Aici se gasesc o serie de stanci cu forme ciudate cum ar fi: Coltul Acrii, Piatra lui Osman, Grindul Puscate, Rapa Scara, Stanca Coifului.

 
 
     
 
Acasa - Atractii in zona - Cazare - Imagini - Contact
Copyright 2006 www.rarau.ro All rights reserved